Top 10 Best Betaalde Beroepen

Top 10 Best Betaalde Beroepen

  ( 0 )

Wie op zoek is naar een goede carrière met een mooi maandelijks inkomen kan maar beter een van de volgende 10 beroepen gaan uitoefenen.  Wij hebben de best betaalde banen op een rij gezet. Hierbij hebben we gekeken naar het gemiddeld jaarlijks inkomen dat deze beroepen opleveren. In de ‘Top 10 Best Betaalde Beroepen’ bekijken we puur het jaarlijks inkomen, hierbij worden bonussen en andere verdiensten niet meegenomen. Ook nemen we alleen algemene beroepen mee in de ‘Top 10 Best Betaalde Beroepen’ staan dus geen ongebruikelijke beroepen als koning of rentenier. Bekijk ook onze ‘Top 10 Slechtst Verdienende Beroepen‘.

10. Ingenieur

Als ingenieur los je technische problemen op door wetenschappelijke kennis over natuurkunde en techniek toe te passen. Ingenieur kan je worden door de  studie technische natuurwetenschappen te volgen aan de verschillende technische universiteiten. Tijdens deze studie leer je veel over de natuurwetten en over technische en chemische wetenschappen.

Als je afgestudeerd bent ontvang je de graad Bachelor of Engineering of de master of science graad. Je dient hiervoor dus een Universitaire opleiding te volgen. Als ingenieur kan je in verschillende deelgebieden werken. Dit beroep kom je vooral tegen in de; chemische industrie, luchtvaartindustrie, biotechnologie en werktuigbouwkunde. Omdat er niet veel ingenieurs zijn verdient het beroep erg goed. Op jaarbasis kan verdien je tussen de €50.000 en €85.000. Hiermee is ingenieur één van de beroepen met het hoogste salaris wat je kan bereiken met een universitaire opleiding.

9. Professor

Als professor ben je werkzaam op een universiteit. Professoren geven colleges aan bachelor en masterstudenten. Daarnaast leiden ze vaak onderzoeksgroepen en geven ze zelf publicaties uit. Om professor te worden moet je eerst een mastergraad halen aan de universiteit en vervolgens promoveren. Je wordt pas professor als een universiteit je vraagt om hoogleraar te worden. Vanaf dit moment mag je de titel professor (prof.) dragen en ben je in dienst van een universiteit. Het dagelijks werk van een professor bestaat uit het geven van colleges en het uitvoeren van onderzoeken. Het beroep als professor kan soms spanningen met zich meebrengen omdat er bepaalde quota zijn om publicaties uit te brengen. Een professor verdient jaarlijks tussen de €60.000 / €90.000.

8. Tandarts

Als tandarts zorg je voor de mondgezondheid van patiënten. Tandarts kan je worden door de opleiding tandheelkunde te volgen aan de Nederlandse universiteiten. De opleiding duurt 6 jaar, na deze periode mag een tandarts daadwerkelijk patiënten behandelen. Als tandarts kan je ervoor kiezen om je eigen praktijk te beginnen of om in loondienst te gaan bij een bestaande praktijk. Over het algemeen verdienen tandartsen met een eigen praktijk meer, hiervoor zijn zij wel ondernemer en moeten zij naast de medische behandelingen ook tijd investeren in marketing, klantcontact en administratie.

Een tandarts verdient jaarlijks €60.000 tot €80.000. Als tandarts heb je ook de keuze om door te studeren tot orthodontist of kaakchirurg. Deze beroepen vallen onder medici en vooral het salaris van kaakchirurg is aanzienlijk hoog namelijk €120.000 jaarlijks.

7. Bankdirecteur

De salarissen van bankdirecteuren stonden de laatste jaren onder druk. Door deze maatschappelijke verontwaardiging is het salaris van bankdirecteuren afgenomen. Desondanks verdient een bankdirecteur nog steeds erg goed. Als bankdirecteur ben je bezig met het besturen van een bank of financiële instelling. Hierbij moet je beslissingen maken over financiële vraagstukken en het beleid van de bank bepalen.

Als bankdirecteur ontvang je een jaarsalaris tussen de €65.000 / €130.000. Een bankdirecteur kan echter ook aanspraak maken op verschillende bonussen. Vooral bij grote banken zoals ING en Abn Amro kunnen deze bonussen oplopen tot 1 miljoen euro per jaar.

6. Advocaat

Na een studie rechten en een aantal jaar praktijkervaring kan je advocaat worden. Als advocaat behartig je de belangen van jouw client. Als men aan het beroep advocaat denkt dan denkt men al snel aan strafrechtadvocaat. Het zijn echter juist de advocaten die zich richten op zakelijke conflicten die veel geld verdienen. Als advocaat kan je je ook bezighouden met juridische vragen van banken en verzekeringsmaatschappijen. Omdat de studie zwaar en lang is verdient een senior advocaat goed. De salarissen binnen de advocatuur zijn wel heel verschillend, het ligt aan je ervaring en talent hoe hoog je salaris als advocaat zal zijn. Een advocaat verdient tussen de €50.000 en €165.000.

5. Piloot

De opleiding tot piloot is erg duur. Vaak moet een student die de opleiding tot piloot wilt volgen een investering doen van €100.000/€120.000. Alle studies tot piloot zijn particulier op de studies van defensie na. Omdat deze investeringen zo hoog zijn verdient een afgestudeerd piloot erg goed. Vooral een piloot die vliegt op transatlantische vluchten heeft een goed jaarsalaris. Daarnaast betaalt de luchtvaartmaatschappij verblijfskosten en eten/drinken. Als piloot verdien je jaarlijks tussen de €75.000 en €120.000.

4. Minister

Als minister ben je verantwoordelijk voor een ministerie. De minister bepaalt het beleid en treed op als verantwoordelijke. Het beroep minister is erg zwaar, je hebt veel verantwoordelijkheid en staat veel in de spotlight. Oud ministers krijgen vaak hoge functies aangeboden in het bedrijfsleven. Het salaris van een minister is afhankelijk van de post die hij/zij bekleed. Zo verdient de minister president jaarlijks €150.000. Voor de andere posten ligt het salaris van ministers tussen de €100.000 / €150.000.

3. Medici

Als medicus ben je specialist van een bepaald gebied in de geneeskunde. De salarissen in de medische wereld verschillen maar alle medici verdienen ver boven modaal. De studie tot medici duurt lang, vaak tussen de 8 en 12 jaar. Vaak geld hoe langer de studie hoe hoger het salaris. Ook de verantwoordelijkheid van de medici heeft invloed op het salaris. De best betaalde medische specialisten zijn; cardioloog, longarts, hematoloog en internist. Over het algemeen ligt het jaarsalaris van medici tussen de €80.000 en €200.000.

2. Notaris

Als notaris stel je belangrijke stukken op en begeleid je transacties. Een notaris weet veel van de in Nederland geldende wetten zoals erfrecht en eigendomsrecht. Als je notaris wilt worden moet je een studie rechten gevolgd hebben. Daarnaast moet je ervaring opdoen in het recht. Het duurt wel 10 jaar om erkend notaris te worden. Een notaris verdient jaarlijks tussen de €80.000/€200.000.

1. Chirurg

Als chirurg voer je operaties uit. De verantwoordelijkheid van een chirurg is groot vandaar dat een chirurg aanzienlijk verdient. Daarnaast is de weg tot chirurg erg lang. Het duurt wel 12 tot 15 jaar voordat je als chirurg kan werken. Een chirurg moet erg precies kunnen werken en mag geen fouten maken. Een chirurg is een medicus die het meest verdient in de medische wereld. Als chirurg verdien je jaarlijks tussen de €150.000 tot €400.000.

Bekijk ook onze top 10 slechtst betaalde beroepen of ons overzicht met de 10 rijkste mensen ter wereld.

Er zijn 106 reacties op dit artikel
 1. Frank at 7:09 pm

  “Een notaris verdient jaarlijks tussen de €80.000/€200.000.” Ja, droom lekker verder.
  Een bedrag van +/- € 50.000,– is een stuk reëler.

 2. Willem at 9:01 pm

  Jezus wat een ondoordachte meningen hier op deze site. En velen van jullie spreken onzin alsof het feiten zijn. Een chirurg heeft bijvoorbeeld wel degelijk een langere opleiding gehad dan bijvoorbeeld een SEH-arts (ook medisch specialist). Basisopleiding medicijnen is 6 jaar, specialisatie daarna is 3 tot 6 jaar.
  Dus check ff de feiten voordat je onzin vertelt.

 3. Jongens houd je kk bek nou eens at 4:13 pm

  Houd je kk bek eens en ga maar studeren zodat je mischien wel chirurg kan worden. Stelletje kk mongolen dat jullie zijn.

 4. Melisa Tumkaya at 8:06 pm

  Ik word piloot! Eigenlijk ben ik er bang voor maar het maakt toch niks uit als ik neerstort ik ben toch dood dus niemand kan mij beschuldigen van de moord van die mensen hehehehehe

 5. Thorsten Lechavier at 8:45 am

  Klopt enigszins. Ik ben werkzaam als kaakchirurg en verdien rond de 120.000 euro per jaar. Sommige medici verdienen ook rond de 40.000 i.p.v. de aangegeven bedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *