Top 10 Attracties in Phantasialand

  ( 0 )

Phantasialand is een prachtig themapark gelegen in Bruhl, een dorp vlakbij Keulen. Phantasialand staat bekend om haar prachtige decors, spannende attracties en verfijnde afwerking. Dit park is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Het park is goed te bereiken en beschikt ook over twee thema hotels. Ook op de heen of terugreis van je vakantiebestemming is het pretpark een leuke tussenstop. 

Onlangs heeft Phantasialand het nieuwe themagebied ‘Klugheim’ geopend. Hier staan onder andere twee nieuwe en spectaculaire achtbanen. Naast dit themagebied heeft Phantasialand nog veel meer unieke en toffe attracties. Hieronder bekijk je de 10 beste attracties uit het themapark.

10. Talocan

Talocan is een bank die talloze keren over de kop gaat. De attractie is prachtig gethematiseerd met vuureffecten en spannende geluiden. Bezoekers hebben vanuit een speciaal terras een goed uitzicht over deze spectaculaire attractie.

9. River Quest

De River Quest is een waterattractie in ridderthema. Je neemt plaats in een rubberband en stort een kolkende rivier af. Bekijk hieronder een video van de River Quest.

8. Ninja’s Fear and Force

Ninja’s Fear and Force zijn twee spinning coasters. Deze achtbanen zijn ondanks de grootte erg spectaculair en leuk om te doen. Uniek is dat de achtbanen over een lift beschikken die je in no-time naar een hoogte van 18 meter brengt.

7. Maus au Chocolat

Maus au Chocolat is een van de darkrides in Phantasialand. In deze attractie nemen bezoekers plaats in een karretje met daarin een pistool. Vervolgens is het de bedoeling om zoveel mogelijk muizen te raken met chocoladebollen.

6. Colorado Adventure

Een oudere achtbaan is de Colorado Adventure. Deze achtbaan is te vergelijken met de Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs. Bezoekers nemen plaats in een mijntrein en beleven minuten lang een bloedstollende rit.

5. Raik

Raik is een familieachtbaan die samen met de achtbaan Taron is geopend. Raik is gelegen in het themagebied Klugheim en is voor een familieachtbaan erg spectaculair. Bekijk hieronder de onride video van deze achtbaan.

4. Mystery Castle

Mystery Castle is een geheimzinnig spook-kasteel waarbij je als bezoeker eerst een weg moet banen door donkere kamers. In deze kamers lopen regelmatig acteurs rond die je de stuipen op het lijf jagen. Na een aantal minuten dwalen door het kasteel kom je uit in een groter laboratorium. Hier neem je plaats in een stoel en wordt je met een extreme vaart de lucht ingeschoten.

3. Chiapas

Chiapas is een van de hoogste wildwaterbanen van Europa. Deze nieuwe waterbaan is geopend in 2014 en is erg spectaculair. Ook deze attractie is prachtig aangekleed in een Mexicaans thema.

2. Black Mamba

Black Mamba is een hangende achtbaan gelegen in het Afrikaanse themagebied van Phantasialand. De achtbaan gaat meerdere keren over de kop en is prachtig gethematiseerd. Al in de wachtrij waan je jezelf in de Afrikaanse natuur met watervallen, rotsen en steppes.

1. Taron

De nieuwste achtbaan van Phantasialand is de multi-launch coaster Taron. Deze achtbaan is geopend in juni 2016 en wordt maarliefst twee keer gelanceerd. De achtbaan beweegt zich door een bergachtig, middeleeuws landschap. Waar de meeste achtbanen slechts enkele seconden duren is Taron een lange rit met vele scherpe bochten en hellingen. Bekijk hieronder de onride video van Taron.

Tip: Een ander groot populair Duits pretpark ligt in het plaatsje Rust en is genaamd Europapark. Bekijk hier de 10 beste attracties in Europapark.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *